Monflore

Renew the body, relax the mind,  revive the soul

Ayurvedische Massage

De massages worden gegeven op een massagebank in een aangename warme ruimte. Je kunt zelf aangeven waar je de nadruk op wilt leggen bij de massage. Bij de ayurvedische massage wordt in
principe geen muziek opgezet, zodat je de aandacht echt naar binnen kunt richten en
kan kijken welke sensaties je voelt. Van belang is dat je prettig voelt in een rustige en aangename sfeer. Ik ga eerst de huid bekijken en de spieren palperen (spierspanning voelen).

Bij de Indian Footmassage krijg je eerst een voetenbad met lavendelolie, voor de massage gebruik ik vaak sesamolie of amandelolie. 

 Na de massage is het van belang dat je lekker veel drinkt,
zo kunnen de afvalstoffen die vrij zijn gekomen bij de massage het lichaam weer verlaten.
Als de behandeling in de avond wordt gegeven stimuleert het een goede nachtrust.  

Ayurveda is zowel een levenswijze als een geneeskundig systeem dat meer dan 5000 jaar wordt beoefend en daardoor kan worden bestempeld als de oudste geneeswijze die de mens kent.  Ayur betekent “ leven” en Veda betekent “ kennis” . Yoga, massages en voeding spelen een belangrijke rol hierin.

Ayurvedische massage is een holistische vorm van massage waarbij lichaam, geest en ziel weer dichter bij elkaar worden gebracht. De massage brengt meer vitale energie, het helpt om gifstoffen die diep in het lichaam vastzitten te verwijderen, bovendien ondersteunt het de bloedsomloop / lymfesysteem, zodat het lichaam zich sneller kan regenereren.  Verder helpt de ayurvedische massage bij het losmaken van emotionele blokkades.

Bij de Ayurvedische massage wordt gebruik gemaakt van etherische oliën en oliën die in de keuken worden gebruikt waaronder sesam, kokos, amandel en olijfolie.

Bij de ayurvedische massage wordt gebruikt gemaakt van marma (drukpunten) die het zelfhelend vermogen van het lichaam stimuleren. Kortom een massage die als doel heeft het gehele lichaam weer in balans te brengen en te houden. Het is ook een preventieve massage.