Monflore

“Smile, breathe and go slowly”
– Thich Nhat Hanh-

Hatha Yoga

Hatha yoga les bevat veel mindfulness oefeningen. Dat wil zeggen dat er veel rustige houdingen in voorkomen, maar ook veel ademhalingsoefeningen, meditaties en visualisatie oefeningen. We blijven langer in houdingen staan en trachten aanwezig te zijn bij elke houding, zodat elke houding een soort meditatieve staat is.

Elke keer dat je yoga beoefent kan een andere uitwerking hebben, dat is juist het mooie aan yoga. De lessen worden gegeven op de mat. Je hoeft echt geen ervaring met yoga te hebben. Nodig jezelf uit om een keer mee te doen. Het is mooi om JEZELF  te ontmoeten in voor en tegenspoed. 

Net zoals het leven, zal je op de mat ook uitgedaagd worden. Je krijgt er iets moois voor terug! Rust in je lijf en in je hoofd.  Meer evenwicht in je leven doordat je vaker echt in je lichaam zit. De voordelen zal je gaandeweg ervaren

Praktische informatie

Als je voor de eerste keer een lesje mee doet, is het handig om makkelijk zittende kleding aan te doen. We doen Yoga met blote voeten op de yoga mat. Graag wel een handdoek of een kleedje meenemen die je op de yogamat kan neerleggen, ook in verband met hygiëne. De yogamatten worden na elke les schoongemaakt! In de zaal waar Monflore yoga geeft zijn yogamatten, meditaties kussens en bolsters aanwezig. Natuurlijk mag je ook je eigen yogamat meenemen. Voor de eindontspanning is het handig als je een dekentje, warme sokken en eventueel een trui meeneemt.

Ook is het verstandig om niet te veel te eten voor de yogales. Tijdens de yogales kan je dat namelijk behoorlijk in de weg zitten. Eet wat lichts en wat goed verteerbaar is, liefst een uur voordat de les begint. Mocht je last hebben van blessures geef die graag voor de les bij mij aan. Ik kan er dan rekening mee houden en de houdingen voor jou aanpassen. Ook als je menstrueert is het verstandig, rustig met de houdingen mee te doen en geen achterwaartse houdingen of omgekeerde houdingen te doen

Twijfel of je een houding kan doen, geef dit alsjeblieft aan! Bij Yoga is het zeer van belang dat je goed naar de signalen van je lichaam leert luisteren. Dus wees mild voor jezelf!